Retirs de Silenci 2024

Retir de Meditació. Veciana 2024  

RETIR PRIMAVERA 2024

El camí de la pau                                                                 

Estimada ànima,

T’animem a viure, compartir i escampar pau. La pau no es pot comprar; hem d’aprendre a cultivar-la dins nostre, en la quietud.

Retir 19, 20 i 21 d’abril a Veciana.

Caminar plegats part de la travessia espiritual tot participant en retirs com aquests, ens ajuda a enfortir la nostra fe i devoció. Ens inspira i ens encoratja a encarar les dificultats del dia a dia amb una mirada molt diferent, gràcies a la força interior que brolla de l’amor que sentim per Déu.

Per mitjà de la meditació podem experimentar una silenciosa pau interior. Com més profunda sigui aquesta pau, més a prop estem de Déu. Ell s’apropa a nosaltres cada vegada que aprofundim en la meditació. La pau és el llenguatge de Déu. És la seva abraçada.

Volem recordar-te les paraules del nostre mestre amb relació a la importància de la meditació en grup. Avui dia prenen encara més rellevància arrel de la incertesa i conflictes que vivim:

La meditació col·lectiva ajuda a dispersar els núvols de la indiferència de l’home cap al Sol de la vida permetent que els seus raigs alliberadors i càlids irrompin en l’ànima.

No hi donis més voltes: vine el cap de setmana del 19, 20 i 21 d’abril al Casal Sant Martí de Veciana. Descobreix la pau amagada rere el silenci i en cada batec del teu cor!

INFORMACIÓ  DEL  RETIR

Lloc: Casal Sant Martí de Veciana, envoltat de la naturalesa i de la màgia de paisatges de sembrats de pau i bellesa. Carretera BV 1001 Km 5,9.

Localització: https://maps.app.goo.gl/LRjWHhyeByaRFBw8.

Menjar: Menú vegetarià.

Reserva de la plaça: Es farà per ordre d’inscripció.

Data límit per a fer la reserva: Dissabte 5 d’abril.

Preu: 126€ habitació doble. 136€ habitació individual.

Frase del Mestre. Escull una frase del Mestre que t’inspiri i t’ajudi en el dia a dia, anota-la i porta-la al retir.

Més informació: Contacte amb Jordi Mauri: 609 37 87 67 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

HORARIS PER AL DIVENDRES 19 D’ABRIL

17h-20h. Recepció i entrega  de  la clau de l’habitació i del dossier amb la informació necessària

19h. Meditació.

20:30h. Sopar i salutacions.

22:30h. Inici del període del silenci.

PAGAMENT

Compte corrent: (IBAN)  ES55 0081 1594 9800 0105 0809 (de l’Associació d’Amics Paramahanasa Yogananda).

Concepte: Retir Veciana abril 2024

Nom: Indica el nom de la persona que fa la reserva.

Enviar el comprovant a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb el nom de les persones que s’apunten al retir i tot indicant si voleu una habitació individual o compartida (2 persones). 

NOTA: Indica, si us plau, si tens alguna al·lèrgia o intolerància alimentària.

 

 Retir de Meditació. ARAGÓ 2024  

RETIR A L'ARAGÓ DEL 14 AL 22 DE JUNY 2024

Els nostres amics d’SRF Aragó organitzen al juny (del 14 al 22) i per onzè any consecutiu un retir de silenci de vuit dies als peus dels Pirineus, a la Casa-Monasterio de Santa María de Bruis (valle de La Fueva). No deixis escapar l’oportunitat de passar uns dies de recolliment i pau en aquest entorn tan especial. El menjar serà vegetarià i ecològic. I el preu per persona és de 400 euros (si som almenys 12 persones).

Informació per fer la pre-inscripció:

Podeu fer les reserves fins a l’11 d’abril tot fent un ingrés de 100 euros al compte corrent del BBVAES3801821294160201669668 (Mercedes Pueyo).

A l’assumpte de la transferència heu d’escriure “Retiro de SRF” i el vostre nom i cognoms.

Una vegada feta la transferència, ho heu de comunicar a la Isabel Bailo (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a través del telèfon 665 391 312, de dilluns a divendres i de les 17h a les 22h).

Quan la contacteu, heu d’especificar-li el vostre nom i telèfon.

Detalls de la casa

Els vuit dies del retir practicarem plegats les tècniques i els exercicis energètics que el nostre estimat Mestre ens va ensenyar. Aprofundirem en el silenci interior i en la presència divina, a més de cercar temps per a la lectura, la reflexió i el descans, amb passejades per la natura i banys a la piscina.

A la Casa-Monasterio de Santa María de Bruis hi ha 14 habitacions dobles (també d’ús individual i amb banys compartits) i 2 habitacions amb bany (una doble i una altra individual).

                                                          

CONSIDERACIONS A TENIR EN COMPTE PER ALS RETIRS

EL SILENCI

El valor del silenci no pot comprendre's excepte a través de l'experiència. El silenci enfoca la ment en la quietud interna i la comunió intuïtiva amb Déu. "Si el parlar és plata", va dir un sant, "llavors, el silenci és or pur".

"L'home espiritualment profund viu dia i nit en un castell de calmat silenci interior dins del qual no poden penetrar ni aclaparadores preocupacions ni tan sols el terrabastall dels mons en col·lisió. Com més estiguis en silenci, més felicitat trobaràs. No existeix llengua humana que pugui expressar el goig que espera ser descobert en el silenci que hi ha darrere dels portals de la ment".

"Has de convènce’t a tu mateix, has de meditar i crear aquest ambient. Aquells que mediten profundament senten una meravellosa quietud interior. Aquesta calma interior ha de mantenir-se fins i tot  en la companyia d'altres persones. El que aprenguis en la meditació, practica-ho en l'activitat; no permetis que ningú et faci sortir d' aquest estat de calma. Aferra't a la teva pau".

"Déu mira de parlar als seus fills a través de la veu del silenci i la pau en resposta a les seves oracions, però la seva veu normalment és ofegada pels telèfons-sensacions dels sentits i pel sorollós clam de les sensacions i els pensaments despertats per la memòria. Quan Déu troba al seu devot atrafegat amb la centraleta telefònica de les sensacions, i amb la seva atenció embullada en la inquietud, llavors, tristament, la veu de Déu retrocedeix a les profunditats del silenci".

"Mentre no hagis construït un temple de silenci dins teu, fins que no hagis esfondrat les muralles d'hàbits amb els quals t'ha envoltat l'ambient, mai no veuràs la glòria de Déu, mai no tindràs un goig real i durador".

"El Sostenidor d'aquest univers està tocant a les portes del teu cor, mirant d'entrar pels portals del silenci, i crear dins teu un jardí de felicitat".

Aprofita aquest retir per  practicar intensament: "L'art del silenci" tal com va dir Paramahansa Yogananda.