Paramahansa Yogananda

Paramahansa Yogananda va ser triat per una línia de Mestres de la Índia, totalment realitzats, i enviat expressament per Mahavatar Babaji, per a difondre el coneixement de la ciència del Kriya Ioga a Occident i en tot el món, així com per a mostrar la coincidència entre els ensenyaments donats per Krishna al Bhagavad Guita (la Bíblia d'Orient) i les de Jesús al Nou Testament, les quals, al seu torn, contenen els mateixos principis bàsics que es troben a totes les veritables religions.

"Molts podran dubtar que trobar a Déu sigui la finalitat de l'existència, però tots poden acceptar la idea que el propòsit de la vida és trobar la felicitat. Per la meva banda afirmo que Déu és la Felicitat, la Benaurança, l'Amor, el Goig que mai abandonarà la teva ànima"(...) "mantenir-se en harmonia amb la Voluntat Divina s'assoleix mitjançant la pràctica correcta de la meditació" Paramahansa Yogananda.

Paramahansa Yogananda defineix el Kriya Ioga, en la seva obra “Autobiografía de un Yogui”, com: "Una tècnica de ioga que permet aquietar el tumult de les percepcions sensorials i que capacita l'èsser humà per a identificar-se cada vegada més profundament amb la Consciència Còsmica".

"Kriya Ioga, és un instrument pel qual l'evolució humana pot ser accelerada. Els antics ioguis van descobrir que el secret de la Consciència Còsmica està íntimament lligat amb el domini de la respiració" .

"El kriya iogui dirigeix mentalment la seva energia vital i la fa ascendir i descendir al voltant dels sis centres espinals". Per tant, el Kriya Ioga és una tècnica, altament eficaç, per a avançar i aconseguir aquesta benaurança suprema, aquest estat d'il·luminació i el veritable alliberament que també denominem, nirvana o samadhi.

La seva vida

Paramahansa Yogananda va néixer al 1893 al nord de l' Índia, a Gorakhpur, i al 1920 va viatjar als Estats Units. Ha estat el primer Mestre de ioga que ha passat més de trenta anys a Occident i va lluitar incansablement per establir la ciència del ioga modern.

Al 1925 va fundar Self-Realization Fellowship (SRF)i va establir a Los Àngeles la seva seu internacional. SRF és una organització, sense afany de lucre, dedicada a continuar la seva obra espiritual i humanitària, a donar a conèixer els seus ensenyaments i a promoure l'harmonia i l'entesa entre les persones de totes les nacions i creences religioses.

SRF envia les seves Lliçons a qui ho sol·licita des de qualsevol part del món. Aquestes lliçons faciliten el coneixement de la ciència de la meditació de Kriya Ioga i l'art de viure d'acord amb els principis espirituals fent ènfasis en el desenvolupament equilibrat del cos, ment i ànima.

Paramahansa Yogananda va publicar al 1946 “Autobiografía de un Yogui” on narra les experiències de la seva infantesa, les seves trobades amb savis i sants durant la seva recerca juvenil i els fets més remarcables de la seva vida. Aquest llibre, escrit de forma amena i comprensible és el més indicat per a conèixer el missatge de Kriya Ioga. Traduït a més de 20 idiomes, i acollit de forma entusiasta per tot el món, és considerat una obra mestra de la literatura espiritual moderna.